V Snine chcú vystavať nový cintorín za zhruba 20 mil Sk.

02.02.2007 Snina

Snina 2. februára (TASR) - Výstavba nového cintorína v meste s vyše 21 tisíc obyvateľmi je jednou z priorít sninskej samosprávy v nadchádzajúcom volebnom obd...
Snina 2. februára (TASR) - Výstavba nového cintorína v meste s vyše 21 tisíc obyvateľmi je jednou z priorít sninskej samosprávy v nadchádzajúcom volebnom období. Potreba vzniku nového pietneho miesta s nákladmi zhruba 20 miliónov korún úzko súvislosti s výstavbou vodárenskej nádrže Starina, vďaka ktorej bolo v minulosti asanovaných sedem obcí.

Väčšinu obyvateľov týchto obcí pohltilo mesto Snina. \"Veľkú väčšinu problémov s asanáciou tých siedmich obcí prenášalo mesto Snina. Dnes sa to odzrkadľuje na miestnom cintoríne, pretože hlavne starší obyvatelia zomierajú. Chcel by som poprosiť užívateľov a prevádzkovateľov vodnej nádrže, aby sme túto investičnú akciu realizovali spolu alebo aspoň s podporou Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že mesto počíta s výstavbou nového domu smútku a s nevyhnutnými inžinierskymi sieťami, komunikáciami a parkoviskami. Nový cintorín by mal vzniknúť asi tri kilometre od terajšieho miesta večného odpočinku v Snine.
Za ďalšie priority v investičnej oblasti označil Milovčík rekonštrukciu rekreačnej oblasti Sninské rybníky. V spolupráci so samosprávou v Zemplínskych Hámroch chcú začať realizovať prvú etapu projektu Biele Kamene tak, aby v čo najmenšej možnej miere došlo k poškodeniu prírody v danej lokalite. \"Obidvoma akciami chceme podporiť rozvoj cestového ruchu a turizmu na Hornom Zemplíne, \" konštatoval primátor. Sninská samospráva chce tiež pokračovať v rozširovaní priemyselného parku v Snine a pod.
 

Vyberte región